Soft-background_small2.png
kapitein.png
Over ons

Passie voor

kinderen en theater

e8fcee72-866e-4b7d-be0f-a2aa107557ef_thumb840.jpg

Kindertheater Knettergek is een christelijk theater dat het evangelie wil vertellen aan kinderen van de basisschoolleeftijd door middel van verschillende voorstellingen. In onze voorstellingen staat Jezus centraal. We geven geen voorstellingen over normen en waarden alleen of gewoon voor het plezier, maar willen elke voorstelling weer vertellen over Gods liefde voor ons.

De voorstellingen zijn interactief en afwisselend en duren meestal rond de 75 minuten. Door de afwisseling van goocheltrucs, verhalen, filmpjes, handpoppen, liedjes en een wedstrijd tussen de jongens en de meiden vliegt de tijd voorbij en dat alles maakt Kindertheater Knettergek uniek.

 

Kernwoorden die passen bij Kindertheater Knettergek zijn: 

 

Enthousiast | afwisselend | Evangelie

Het gaat om Jezus | interactief

lijntjes1-02.png
Over Matthijs Hoornaar

Theatermaker

De voorstelling worden gemaakt en gegeven door Matthijs Hoornaar. Na de Evangelische Hogeschool is Matthijs begonnen aan de pabo. Tijdens de pabo deed hij evangelisatie- en recreatiewerk op camping De Heigraaf in Woudenberg. Naast het leiden van kinderclubs begon toen ook het theater een steeds grotere plek te krijgen. Als het typetje 'de direczeur' speelde hij elke avond in het Schatertheater.

Na één seizoen kwam hij in dienst voor vakantiepark De Heigraaf en was hij een aantal jaren verantwoordelijk voor het evangelisatie- en recreatiewerk op de camping.


In het schooljaar 2006/2007 volgde Matthijs een poppenworkshop onder leiding van Harrie Nijhof (Kindertheater Simon en Zo). Op de laatste avond werd Matthijs gevraagd om een voorstelling over te nemen. Vanaf dat moment is Kindertheater Knettergek ontstaan.

Momenteel werkt Matthijs fulltime in het basisonderwijs (bovenbouw) en daarnaast geeft hij de voorstellingen van Kindertheater Knettergek. In zijn kerkelijke gemeente actief is hij actief in het kinderwerk en in het aanbiddingsteam. 

matthijs_circel.png
Ons theatergezelschap
lijntjes2-02-spiegel.png